De oudste stad van Nederland? Dat is Nijmegen! Wandelen door Nijmegen is de perfecte manier om deze stad te leren kennen. 

Het prachtige Valkhofpark met bezoek aan de St. Nicolaaskapel, één van de oudste stenen gebouwen in Nederland. Tijdens de wandeling komt u langs de Loden Lady, een kunstwerk midden in de straat. Waarom ligt dat daar? Uw gids kan u er alles over vertellen, evenals over Mariken van Nimwegen, het meisje dat verleid werd door de Duivel. Deze duivel gaat u ook zien, met zijn rug naar de kerk, want daar wil hij niets mee te maken hebben! Tijdens het rondje om de kerk zult u de pittoreske kanunnikenhuisjes zien. Ooit woonden hier 30 kanunniken. Zij waren verantwoordelijk voor het bestuur van de Stevenskerk. Nu vindt u hier antiek en brocante winkeltjes. 

Nijmegen kent ook een variatie aan architectuur, waar uw gids u langs zal leiden. De Marikenstraat is een mooi voorbeeld van deze nieuwe architectuur. Natuurlijk wordt het prachtige aanzicht van Nijmegen, de Waalkade, niet overgeslagen tijdens deze stadswandeling. Nijmegen zal u verrassen! 

 

Stadswandeling Nijmegen € 110,00 per gids - Max. 20 personen per gids - Duur 1,5 tot maximaal 2 uur

Uit te breiden met:
- ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

- lunch

- bierproeverij

Prijzen op aanvraag